There seems to be an error with the player !

Warszawskie Targi Książki

3.jpg
Radio Plus
 
facebook

Miguel Angel Almodovar

Miguel Angel Almodovar ukończył studia w zakresie nauk politycznych i socjologii ze specjalizacją ekologia człowieka i społeczeństwa. Uzyskał certyfikat Wyższej Rady ds. Badań Naukowych. Jest dziennikarzem i pisarzem. Bierze udział w specjalistycznych programach radiowych i telewizyjnych poświęconych zdrowemu żywieniu („Vinos y Restaurantes”, „Aceite”, „Distribución y Consumo”, „Carácter”, „A tu salud”). Przez dwa lata był redaktorem odpowiedzialnym popularnego telewizyjnego programu gastronomicznego  „Espańa paso a plato”. W 2003 r. otrzymał nagrodę  Alimentos de Espańa Award za „skuteczne łączenie hiszpańskiej gastronomii i produktów spożywczych z kulturą, krajobrazem i społeczeństwem oraz promowanie zdrowego i zrównoważonego odżywiania”. Jest autorem książek poświęconych  właściwemu żywieniu Cómo curan los alimentos (Jak uzdrowić żywność); Rutas con sabor (Drogi smaku); El discreto encanto de la alcachofa (Dyskretny urok karczochów); Valores terapéuticos y nutricionales del vino (Terapeutyczne i odżywcze walory wina),  El hambre en Espańa (Głód w Hiszpanii) Una historia de la alimentación  (Historia żywności – zwycięzca nagrody Gourmand Cookbook World Award 2003, w kategorii najlepsza książka gastronomiczna  w Hiszpanii) W 2007 roku opublikował The Kitchen of El Cid (Kuchnia El Cid), a w 2008 roku La formula Almodovar.

DLA URODY I ZDROWIA. Suplementy zdrowia, optymizmu i wigoru